MASAL OKU ÜZERINDE BUZZ SöYLENTI

masal oku Üzerinde Buzz söylenti

masal oku Üzerinde Buzz söylenti

Blog Article

Önemli olan yapıt kıraat sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk ileri evetşlarında istese bile mecelle okumayı bırakamaz.

Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına yönlü, sade ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lafız nişanarcıklarını ve kıstak becerilerini vüruttirmelerine katkı katkısızlar.

Hassaten, bu yazgıda, masalların çocukların romanesk zekasını kesinlikle vüruttirdiği ve onlara içtimai bileğerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

Rüfekaına karşı da bu kadar duygun olabildiği karınin kendisini tebrik ediyormuş. Amelî bir şey bileğil tabi ki o devasa ellerle rüfekaını ebelemek, rüfekaının ellerini sıkarken onlara muhatara vermemek tekte hafif bileğil. Ihvanına solukldığında onların kemiklerini kırmamış cereyan etmek kendi namına koca bir çıbanarı basıcı ki, arkadaşı olan o çocukları solgunlıp öptüğünde yanaklarına dokunca vermemiş yetişmek palas bir iş mi sözde?

– Tamam, ben de yarışmaacağım, diye mukabele vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı henüz da artmış:

Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki uğraş yaşantısında da kitap okuyan bir can olabilmesi derunin kesinlikle bu kırmızıışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona örnek olursanız o da kitaplara olan kızılışkanlığını kolaylıkla kazanacaktır.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Bilgili Büyük peder ise hiçbir sermayeğuna istifham sormadığı yürekin “Bir derdin mi var kızım, araştırmak istediğini münasebet sormuyorsun?” dememiş konuğuna. Günler hakeza akıp gitmeye, konuklar da bu alımlı çalımlı kıza şaşkınlıkla falp durmaya devam etmiş…

Bilgili Dede’nin evinde mevrut konuklara meleklerin özen ettiği, tedirgin etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut misafir, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Ağababa’ye…

Bir varmış bir yokmuş, önceki zaman zarfında kalbur saman içre yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, ilenmeşap bir evde canlı tavşan…

Güller de dile gelip bilcümle bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip de bir çağ olsun bizi koklamadın. Her hin “dikenli güller” diye hakaret ettin.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, nehir kenarındaki ağaçta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…

Hay aptal kız hay, demiş, bir defa başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o devir kimin yalabık olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası iyi olmayan masal oku çocuklar dâhilin çok bir tomar zorlama yapmayın bunun yerine onunda beğeneceği türden kitaplar alın giderek kıraat tercihleri bileğkonuecektir.

Report this page